Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjerstin Andersson Vinnare av Malmö Open 2021

Äntligen tävling igen!

05 JUN 2021 19:06
Malmö Open spelades under lördagen på Boultoftahallens utebanor. Fint väder och vackra blommor kantade arrangemanget. Ett arrangemang anpassat till Pandemin.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2021 19:06

Solen gick upp och Malmö Open samlade 8 stycken 6-mannalag. Tävlingsledningen hade gjort allt vad dom kunnat för att följa de råd som utfärdats på grund av Pandemin. Det blev massor av beröm och ros från både deltagare och medlemmar av svenska bouleförbundets Coronagrupp. Coronagruppens Ninette Hansson som pga av en olycka satt i rullstol följde tävlingen och gav arrangemanget mer än godkänt.

 

Solen lyste på tävlingsledningen      Foto:Bill Jakobsson

Själva tävlingen gjordes upp i två grupper som sedan följdes av semi och final. Varje möte bestod av en singel, en dubbel och en trippel. Spelarna roterade genom att få ett nummer. Genom detta nummer var man sedan lottad in i t ex dubbel eller singel. Det betydde att alla utom en fick spela singel om man spelade alla 5 matcher.

 

Paret Sanna och Joacim Trogen från De e la boule njöt i solen  Foto:Bill

Fint besök från Göteborg och Mölndal kom det via föreningarna De e la boule, TRIX och Slottsskogen. Mikael Baaz och undertecknad pratade minnen om ett Mölndal som är så förändrat idag. Ulf Wallman visade upp sin fint skruvade lägg och goda humör. Göteborgarna berömde också de fint ansade rabatterna som kantade boulebanorna.

Vinnare av B-turneringen.      Foto:Kjerstin Andersson

Solen stod högt på himlen och vatten var nödvändigt. Graniten från västra Götaland Sören Stenberg, Conny Johansson, Ulf Wallman, Mikael Baaz, Sanna och Joacim Trogen blev segrare av B-turneringen.

Quatre Boule blev tvåa      Foto:Kjerstin Andersson
 

Finalen spelades på Boulehallens baksida och slutade med seger för Dan Edman, Yngve Edvaldsson, Bosse Persson, Leif Ljungsryd, David och Patrik Wiik. Dom mötte det enda lag som besegrat dem i gruppspelet, Quatre Boule. Quatre Boules lag blev alltså tvåa och bestod av Ante Turkai,  Jerry Käsper, Michael Uppström, Michael Nilsson, Matts Linden och undertecknad. Finalen slutade med solsken på alla inblandade.

 

Terje och Palle trivdes bra i skuggan denna dag.   Foto:Rune Eliasson

Ett extra stort tack till ni som gjorde tävlingen möjlig, Banorna var i strålande skick tack vare våra skickliga Ib Christensen och Krister Svenson. Alla som stod jobbade i köket och tävlingsledningen, Tack. Ett stort tack också till huvuddomare och nätdomare som skulle se till att alla följde nya regelboken.

Dommare Berth Lindelöf på väg hem Foto Kjerstin Andersson

 

 

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info