Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson TRE I TOPP. Erik Nilsson från QUA (i mitten) vann dagens tävling före Jonny Patron, Kärnan (t v) och Anders Tapper, QUA, som fick dela på andraplatsen.

Maxat med tävling och trivsel i skön mix

04 MAR 2017 21:49
Mycket folk - från många olika klubbar. Helgöppet i hallen med Lördags- och Söndagsboule har etablerat sig och blivit ett begrepp hos spelarna i Skåne.
  • Skapad: 04 MAR 2017 21:49

I dag var det 49 deltagare i 10-kronorsspelet i Bouletoftahallen i Malmö. Där syntes medlemmar från Kärnan i Helsingborg, West Wind (Landskrona), Rövarekulan (Löberöd), Eslövs Petank, Kävlinge BS, Bara Boule, Sillboularna från Simrishamn (Bo Montan, som också är medlem i QUA) och Malmöklubbarna Quatre Boule, Nobel och La Bouled'Or. Lägg därtill Fjädern (Vellinge) och PRO. Även Sundsvalls BK var representerat i form av Lena Hansen, som dock bor i Landskrona och tränar med West Wind.

Tidigare omgångar har vi också haft besök av spelare från IK Vinco (Ystad), Smedkulan (Arlöv) och Lillens Vänner (Staffanstorp). Hela 16 klubbar totalt och då har jag säkert glömt en och annan.

Den sportsliga nivån i dag höjdes ett par snäpp via Kärnans starka trio Jonny Patron, Yngve Evaldsson och Dan Edman. Jonny lyckades bäst och nådde en andraplats, som han dock fick dela med Anders Tapper från hemmalaget Quatre Boule. Från samma klubb kommer också vinnaren Erik Nilsson och han tog nu sin andra seger i denna tävlingsserie. Hans facit blev tre vinster med poängskillnaden +30. Verkligen imponerande! Jonny och Anders hade också tre vinster, men något färre poäng på pluskontot.

Som vanligt var det en skönt avslappnad stämning och mycket gemyt, men även en tävlingsnerv som ger det där lilla extra. "På oblodigt allvar" för att citera en devis från Boulebar.

Innesäsongen närmar sig sitt slut och därmed också Lördags- och Söndagsboulen. Avslutningen sker söndag den 26 mars. Då är alla mycket välkomna, nya såväl som tidigare besökare. Det skulle sitta fint med ett nytt deltagarekord denna sista tävlingsdag. Hittills har vi noterat 51, 52, 47, 42 och 49. Med lite god vilja kan vi göra plats för 90 spelare...

VÄLKOMNA!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info