Hoppa till sidans innehåll

MBA:s styrelse kallar till extra årsmöte

14 AUG 2017 22:19
Tre viktiga punkter står på dagordningen när Malmö Bouleallians håller extra årsmöte onsdag den 6 september: MBA:s framtida styrelse, ekonomiska situation och medlemmarnas delaktighet.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2017 22:46

Framtiden för MBA och Bouletoftahallen är fortfarande oviss. Ekonomin är ansträngd och trots en viss ljusning de senaste månaderna väntar en tuff höst. Tre hyresfria månaderna, juni-augusti, har räddat den akuta situationen. 

Det vi sätter hoppet till just nu är mötet med Fritidsförvaltningen och Stadsfastigheter den 22 augusti. Där kommer att diskuteras olika tänkbara lösningar för hur verksamheten ska överleva. MBA:s nuvarande kostnad för hallen måste sänkas drastiskt. Alternativ till nedsättning av hyran är att Malmö Stad tar över hela eller delar av verksamheten eller att vi erbjuds en annan lokal med betydligt lägre hyra. 

MBA:s ordförande Ninette Hansson tog på sig rollen att leda alliansen under förutsättning att medlemmarna i föreningarna PRO, Fjädern och QUA, verkligen ställde upp och drog åt samma håll. Om det kravet inte uppfylldes skulle hon överväga sin position. 

Det räcker att gå till styrelsen för att se det svaga engagemanget. För tillfället finns det tre ordinarie ledamöter inklusive ordföranden, de övriga två är sekreteraren och QUA:s representant, Sven Jönhede och kassören Kjerstin Andersson. Varken PRO eller Fjädern har utsett någon medlem som ska representera respektive förening. Fjäderns ordförande Tommy Andersson sitter med som adjungerad. 

QUA:s ordförande Roland Bengtsson är suppleant för Sven Jönhede och dessutom vice ordförande i MBA och Gert Dahlskog är suppleant för den ledamot som Fjädern ännu inte utsett. PRO har inte ens en suppleant. Frågan infinner sig osökt: Hur stort (eller litet) är intresset för att få MBA på fötter igen? Och hur tänker man sig att vi ska kunna ha möjlighet att behålla Bouletoftahallen? På mötet den 6 september ställs allt på sin spets.

Klicka här för att se kallelsen till det extra årsmötet.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info