Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emmalisa Pauly Håkan Paaske är verkligen i sitt esse i föreställningen "Evigt ung". Han gör rollen som den stränga sköterskan Syster Paaske på ett charmerande lekfullt sätt.

Missa inte syster Paaske på Intiman!

25 OKT 2017 16:47
Först förstår man det inte riktigt, sedan inser man: Den där paranta sköterskan i rosa rock, röda långstrumpor och tjusiga örhängen måste vara Håkan Paaske! Hans rollprestation i "Evigt ung" är som en klockren carreau.
  • Skapad: 25 OKT 2017 16:47

I det betyget får resten av den lysande ensemblen också hänga med. Drivna skådespelare som leker fram sitt magnifika spel med små medel i form av gester och minspel, men också med vältajmade repliker. 

Och jag skriver det redan här i början av artikeln: Skynda er in på Malmö Stadsteaters hemsida eller rusa till teatern och köp biljetter till denna underbara och fantastiskt roliga musikteater, som sätts upp på Intiman.

Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. Den som ser Evigt ung kan nog räkna med att bli minst 150 år! Först nu efter närmare en vecka börjar träningsvärken i skrattmusklerna att släppa. 

Handlingen är enkel och genial. Ett gäng pensionerade skådespelare på ett äldreboende får en dag chansen att åka till sin gamla arbetsplats Intiman, som har stängts och ska rivas. Allt under överinseende av den stränga sköterskan Syster Paaske. Utklädda i scenkläder och placerade i tidsenlig rekvisita lever de upp och visar att gamla är äldst - eller yngst. Åldern är bara några helt oväsentliga siffror.

Manuset till denna tragikomiska historia är skrivet av dramatikern Eric Gedeon, som också stod bakom pjäsen "Ingvar! En musikalisk möbelsaga". 

Hela stycket är pepprat med musikpärlor i en sanslös blandning. Här samsas barnvisornas Gullan Bornemark med hårdrockarna Twisted Sister. Och Håkan framför Violeta Parras vackra "Jag vill tacka livet" (Gracias a la vida). 

De garvade skådespelarna som berördes i inledningen har namn också: De heter Marianne Mörck (om hon är bekant), Bill Hugg, Li Brådhe, Hans-Peter Edh, Katarina Lundgren-Hugg och Sanna Hodell. Den sistnämnda är också kapellmästare och ansvarig för sångarrangemangen.

Här kan ni köpa biljetter.

Håkan i Bouletoftahallen. En vinnare där liksom på teatern.

Foto: Dennis Paulsson

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info