Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Nobelglädje och kramkalas efter tredje raka segern och avancemang till söndagens dubbelknock. Bodil Tjäderkvist verkligen strålar av glädje. Vi säger grattis till en mycket stark insats.

Nobel överraskar - vidare efter tre raka segrar

09 JUN 2018 17:25
Bara att lyfta på kepsen och gratulera. Nobels V55-lag slog till med tre raka segrar i dagens trippelknock och var först av alla att avancera till fortsatt finalspel under söndagen. Stort grattis!!
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:59

Laget bestående av Bodil Tjäderkvist, Jan Gillholm, Benny Olsson och Jan Hansson spelade stabilt rakt igenom och höll sig kalla i den närmare 30-gradiga värmen (runt 40 i solen). Ingen föll ur ramen och Bodil briljerade med en hög träffprocent på skotten. Riktigt roligt att se. "Det är ingen som tror på oss, skönt att slå ur underläge", kommenterade Bodil efteråt.

Låt oss hoppas att framgångarna fortsätter på söndagen, när åtta lag ska reduceras till fyra via en dubbelknock i max tre omgångar. Det behövs två vinster för att bli klara för semifinal.  

 Nobels succégäng: Jan Gillholm, Benny Olsson, Bodil Tjäderkvist och Jan Hansson.

 

Under lördagen besegrade Nobels Lag Gillholm i tur och ordning Lag Holmberg med en mix av spelare från Pekings Pärlor (Norrköping) och Växjö. Därefter var det Lag Marell från Boulero i Stockholm som fick känna på Nobelarnas styrka och sedan säkrades avancemanget mot Lag Baaz från Slottskogen i Göteborg.

Även det andra Skånelaget, Kärnan, är en av de åtta som på söndagen slåss om att få representera Sverige under det kommande året. Laget med Jonny Patron, Håkan Berg, Håkan Paaske och Yngve Evaldssson tog emellertid en liten omväg för att komma fram till målet.

Det började nämligen med förlust mot Lag Mattsson från Boo, men sedan blev det tre segrar i rad. Motståndare Lag Bolve, Lejonkulan, Lag Björkman Fagersjö (Huddinge) och slutligen Lag Baaz från Slottsskogen 

Tre fjärdedelar av Kärnans lag: Håkan Paaske, Jonny Patron (ovanligt lång för dagen) och Håkan Berg. Yngve Evaldsson saknas på bilden. Han var på plats, men spelade bara sporadiskt eftersom han drogs med en lättare magsjuka. 

 

Fjolårsvinnarna från Maria PC i Stockholm (Lag Bäckström) var illa ute. Efter fyra matcher hade de vunnit två och förlorat två. Det var inte förrän i femte och sista matchen mot Lag Karp från Lejonkulan (Linköping)/Nordboulen (Umeå) de räddade sig kvar till söndagens spel. Lag Holmberg, Pekings Pärlor/Växjö slog slutligen Lag Duvenfelt, Boulero och snodde åt sig den sista platsen.

Följande lag är klara för dubbelknocken på söndagen: Gillholm (Nobel, Malmö), Johansson (Club La Boule de Trix, Skövde), Patron (Kärnan, Helsingborg), Rudolfsson (Club Boule Bonbon, Skövde), Mattsson (Boo, Nacka), Josefsson (Skara PC), Bäckström (Maria, Stockholm) och Holmberg (Pekings Pärlor, Norrköping/Växjö)

Spelet börjar  kl 9.00. Varmt välkomna att titta på och njuta av boulespel på hög nivå.

Här kan du se spelschemat och resultat för dubbelknocken och slutspelet.

Lisa Köhalmi är domare under landslagskvalets finalspel. Här ses hon i samspråk med Jörgen Strende från Club la Boule de Trix (Skövde).

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info