Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Det är många som har glädje av Bouletoftahallen. Nu ökar chansen för att Malmö Bouleallians ska kunna fortsätta med sin uppskattade verksamhet. Bilden tagen vid en tävling 2016.

Nytt hopp för MBA - kan få halverad hyra i fem år!

25 AUG 2017 17:20
Utfallet av MBA:s möte med Fritidsförvaltningen och Stadsfastigheter i tisdags blev sensationellt bra. Bland annat finns möjlighet till halverad hyra för Bouletoftahallen i fem år och bemanning av kaféet dagtid utan lönekostnad för alliansen.
  • Skapad: 25 AUG 2017 17:20

MBA:s ordförande Ninette Hansson och kassör Kjerstin Andersson möttes av en oerhörd välvilja och förståelse vid mötet. Malmö stads representanter visade verkligen att de värderar vår verksamhet högt och vill i både ord och handling se till att vår framtid säkras.

Detta och mycket annat kan ni läsa om i de handlingar som vi har länkar till i slutet av denna artikel. De ligger till grund för det extra årsmötet som hålls onsdag den 6 september kl 18.30. Det är mycket angeläget att alla läser igenom dessa handlingar eftersom där finns förslag från styrelsen som medlemmarna på mötet ska ta ställning till. Här får ni en genomgång av de viktigaste punkterna.

Den tyngsta posten i budgeten är givetvis hyran (inkl el och värme) på cirka 27 000. För att kunna fortsätta driva hallen måste hyran sänks avsevärt. Nu öppnar Fritidsförvaltningen för en halvering av kostnaden under fem års tid med avstämning varje år. Förvaltningen är också beredd att medverka till bemanning av kaféet dagtid. Även den skuld som MBA har till Malmö stad efter SM ska ses över. Dokumenten ska tas fram och granskas.

Stadsfastigheter är villiga att bidra till att hallen fräschas upp och görs mer attraktiv. Förbättringar i köket finns med i planerna; ny spis och fläkt står högt på önskelistan. När och om vi får positivt besked från Fritidsförvaltningen beträffande det ekonomiska stödet ska MBA och Stadsfastigheter gå igenom lokaliteterna och se över vilka behov som finns.

Med det stöd vi kan få följer också krav på motprestationer. I korthet gäller följande: MBA ska under fem års tid skapa ett kapital som möjliggör fortsatt drift av verksamheten. Vi måste arbeta för att få in fler föreningar i allansen liksom fler medlemmar till föreningarna och verka för utveckling och integration av verksamheten.

Mer om detta läser ni i de länkade handlingarna. I en av dessa hittar ni också information om de förändrade entréavgifter som styrelsen föreslår.

Ett villkor från MBA:s styrelse för att driva igenom ovanstående är att fler medlemmar engagerar sig, inte minst i det viktiga styrelsearbetet. Ordförande Ninette Hansson uppger att hon inte kommer att fortsätta sitt uppdrag om det inte sker en förändring.

Dagordning till extra årsmötet 6 september.

Hallens framtid.

Styrelse och medlemskap.

Entréavgifter.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info