Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Det QUA-lag som gjorde sådan succé i Vårtrippeln får chansen även i danskmötet. Från vänster ser vi Leif Ljungsryd, Tommy Karlsson och Palle Olsen. De kompletteras med alltid lika säkre Michael Uppström.

Nytt upplägg kan ge svensk seger i danskmötet

23 MAR 2018 21:02
Quatre Boule har fyra spelare med i det sydsvenska lag som jagar revansch på danskarna i veterankampen under lördagen. Efter sex raka förluster är det hög tid för svensk seger.
  • Skapad: 23 MAR 2018 21:02

Elitansvarige Roger Svensson i Sydsvenska bouleförbundet har denna gång satsat på ett nytt upplägg. Han har tagit ut tre klubblag med fyra spelare i varje. I höstas var hela sju klubbar representerade. Det är möjligt att Roger därmed har hittat ett vinstgivande recept. Tanken att sätta ihop lag med spelare som kan varandra är åtminstone mycket god. 

QUA:s kvartett består av Leif Ljungsryd, Tommy Karlsson, Michael Uppström och Palle Olsen. Från Lillens Vänner kommer Matts Lindén, Claus Sjöholm, Lars Cato och P-O Larsson. Till slut har vi Kärnans fyrling Yngve Evaldsson, Håkan Paaske, Bill Jakobsson och Christer Lilja.

På papperet ser det ut att vara ett slagkraftigt lag som ska ta fighten mot danskarna i Bouletoftahallen. Spelet drar igång cirka 9.30 efter det att deltagarna intagit en gemensam frukost.

Som vanligt är mötet uppdelat i tre omgångar med respektive tre tripplar och sex dubblar. Vinst i trippelmatch ger tre poäng och i dubbel delas det ut två. Sammanlagt är det alltså 21 poäng som står på spel i varje omgång. Totalt 63. 

I förra vårens möte vann Danmark med 33-30. Hela den kampen avgjordes i absolut sista matchen. I den dubbeln ledde det svenska laget med 11-0, men danskarna vände till 13-12 och tog de två poäng som behövdes.

När SSBF hade sitt årsmöte den 17 mars bestämde man att kval ska införas till danskmötena. Men det blir inte förrän nästa år. Då får alla 55-or i distriktet chansen att visa vad de går för. Säkert efterlängtat av många.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info