Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Tävlingsledaren Tommy Andersson har just delat ut det välförtjänta förstapriset till Coccinelles Jonas Jacobsen, som vann den öppna klassen tillsammans med klubbkamraten Simon Åkesson.

Simon och Jonas bäst i en riktigt rolig final

28 JAN 2017 23:56
Inte oväntat var det Jonas Jacobsen och Simon Åkesson från Coccinelle som stod som segrare i Bouletoftadubbelns öppna klass. Seger i finalen mot paret Lars "Hulken" Svensson, Trelleborg och Thomas Johansson, Ronneby. 13-7 efter en riktigt bra match.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2017 00:20

Synd bara att inte fler stannade kvar och såg upplösningen av tävlingen. Jonas och Simon startade lysande och lekte sig fram till 8-0 på fyra omgångar. Jonas tre första lägg satte tonen, två kloss på lillen och ett cirka decimetern bakom. Och Simon kompletterade med näst intill perfekt skytte.

Trots denna inledning ska man veta att även Hulken och Thomas spelade riktigt bra. Då förstår man nivån. Paret gav aldrig tappt och fick snart också utdelning. Plockade fyra raka poäng till 4-8. Hamnade sedan i bryderier några gånger och kände sig tvungna att skjuta ut lillen vid tre (!) tillfällen. Mycket skickligt gjort av Thomas två gånger och Hulken en. Publiken på sju-åtta personer applåderade livligt och även motståndarna visade mycket sportsligt sin uppskattning.

Sedan blev det några poäng till, men hela tiden anade man ändå hur det hela skulle sluta. Coccinelle-paret visade att de tillhör den absoluta eliten i Sverige och kunde utan större svårighet stänga matchen till 13-7. Deras jämna spel på hög nivå ger alltid resultat. En verklig njutning att se. Men också all respekt till Hulken och Thomas som verkligen gick för det och stundtals satte press på favoriterna.

Låt oss hoppas att finalparen och många andra topplag kommer till Bouletoftahallen när det är dags för "Alliansens Vårtrippel" (öppen klass) lördag den 18 mars. Med tanke på det tryck som var inför Bouetoftadubbeln kan man bara rekommendera hugade deltagarna att anmäla sig snabbt för att säkra en plats i tävlingen. Den finns redan ute på SBF Online i tävlingskalendern. Antalet lag är maximerat till 32.

Nobels tävlingssugna medlemmar kommer säkert göra avtryck i anmälningslistan, liksom de gjorde nu. Sju dubbellag fanns på plats. Utdelningen stod inte i paritet med antalet den här gången, men den entusiasm de besitter är härlig att skåda. Men än återstår det för ungdomarna att klå den egna klubbens veteraner. I dag visade Mohammed Ghettas och Bengt Månsson att gammal är äldst och blev med en plats i kvartsfinalen bästa Nobelare.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info