Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Centercourten ligger på Stora torget

Sommartider på SM i Linköping

16 JUL 2019 10:51
Heta sommardagar blandas med regn under SM veckan som redan tagit fram de första svenska mästarna.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 10:51

Sommartider med Gyllene tider dundrar i högtalarna på Stora torget i Linköping.Det är boule SM som kommit till staden och det spelas från centercourten, finalbanorna på Stora torget. Gyllene tider spelade sin avskedsshow här i Linköping under första dagen på SM. Denna spelades ute vid SAAB Arena.

Det är också ute på SAAB Arena de flesta boulematcherna spelas. Ett tunt lager grus har lagts på parkeringens asfalt. En lastbil som spred gruset gick sönder under utläggningen och då höll planerna på att grusas berättar ordförande Pontus Thuresson i Svenska bouleförbundet. Lyckligtvis fick man igång bilen efter några timmar.

De första svenska mästarna i mixedtrippel har korats. I öppen klass lyckade Jessica, Jocke och Richard försvara titeln och har nu vunnit 6 år i rad. En fantastiskt bedrift och i finalen var de helt överlägsna Sibiriens lag. I juniorklassen blev det Tyringe som tog guld. Även Noel Franzen med Eliaz  och Emilia Nilsson var ganska överlägsna. Däremot förlorade Kärnan med Jonny Patron och paret Rasmusson finalen i V65 mot välspelade Kalmar i en betydligt jämnare match. V55 vanns av BOO från Stockholm.

Idag börjar singlarna och mixdubblarna fortsätter från gårdagen. SM arrangemangen är väloljade och Linköpings Stora torg är underbar reklam för boulesverige.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info