Hoppa till sidans innehåll

Svensk seger i Travemünde

06 AUG 2019 15:05
Travemünde är en riktig sommarpärla. Här spelas varje år den internationella tävlingen Holstentorturnier i början av augusti.
  • Skapad: 06 AUG 2019 15:05

Solen lyser på banorna som delvis ligger utmed strandpromenaden mellan barer och sandstrand. Flera turister stannar till och tittar på spelet och några ställer frågor till spelarna om spelet. Det kan säkert vara irriterande för någon men är för de flesta spelarna bara roligt.

Tävlingen är licensfri vilket gör den till en otroligt rolig tävling att bjuda in nya spelare till.Tyskt gemyt blandas med badortsglädje och spännande boulespelare från hela välden. Från gruppspelet placeras man i A, B, C och D. A-turneringen har de bästa spelarna och några av de vassaste i Nordeuropa. Tyskarna dominerar men landslagsspelare från bland annat Sverige och Danmark finns också med i toppen.

Årets final i trippel spelades mellan två tyska lag. Förra året stod danska lanslagets spelare som segrare. Sverige vann för några år sedan men i år gick det trögt för de svenska lagen.

I dubbel blev det glädjande svensk seger. Landslagets Simon Åkesson och William Silfverberg vann finalen med 13-0.

- Båda lagen var slutkörda så vi spelade avslappnat utan nervositet, berättar William.

- Jag var så trött att jag bara gjorde mitt bästa med varje kula, säger Simon.

Finalerna var slut halv två på natten. De enda som riktigt hotade oss på vägen var svenskarna Anders Csapó och Jimmy Löv. Den matchen slutade 13-10 där man skjuter en dubbel och får 5 poäng i sista rundan. Simon är mycket nöjd när jag träffar honom på jobbet i Malmö.

- Vi fick dela på drygt 1000 Euro så det täckte kostnaderna för resa och hotell.

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info